Rase de porumbei

PORUMBEIRASA ULENS
Acesti porumbei erau argintii(gris) patati, cu puncte rosii si galbene, precum si albastri pur si solzati.
Porumbeii argintii-gris aveau ochii albi, capul era puternic, penajul bogat.
Penajul aripilor era fin si lat. Pupila era mijlocie ca marime, partea alba a irisului era intensa. Cercul al doilea al irisului era de un roz descis. Erau si porumbei cu ochiul oranj.
Porumbeii albastri si cei solzati aveau in toate cazurile ochii albi. Familia Ulens era inrudita cu rasa Wegge si Van Schingen.

RASA GROOTERS
El a luat porumbei de la Anvers de la Delderenne care avea porumbei Ulens. Grooters stia ca pentru a te masura cu alti rivali trebuie sa ai experienta si material genetic exceptional. In plus, luase exemplu de la Hansenne si Wegge care puneau mare pret pe regenerarea sangelui prin incrucisari bine chibzuite. Pentru acest motiv a infuzat sangele porumbeilor celebri ai lui Ulens.
Ca forma exterioara, Grooters-ul se deosebea imediat prin lungimea gatului si forma rotunda a capului daca isi avea originea din porumbeii Beuf.
La ei exista un alb caracteristic sub gatlej si in jurul achilor, de unde vine si numele de gatlejul alb.
Porumbeii Grooters se trag din 2 ramuri diferite: aceea a gusilor albe si aceea a lui Beuf. Gusile albe erau de cele mai multe ori de culoare deschisa mata si stropiti cu alb. Urmasii erau de statura mare cu o culoare oranj a ochilor.

Porumbarul lui Grooters a fost format din porumbei care isi aveau originea de la un amator din Minove, cu numele de Jacob, care la randul sau poseda pasari de la cunoscutul Wander Linden, din Gent.
Au existat 2 porumbare ale lui Grooters. Porumbarul lui Octav Grooters din Bruxelles si acela al lui Ernest Grooters din Laecken. Octav poseda porumbarul stramosesc al numelui lui si din el se trag Bekemans-Bruxelles, Bricoux-Jolimont, Ernest Grooters si alte porumbare foarte bune.

Comenteaza primul »Articole

Lasati un comentariu

  • Administrator PV : pvoiajori